feed for lifestyle blue
| |

Bye Bye Blue Monday!

Vandaag is het Blue Monday, een naam gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De dag is in het leven geroepen door een Britse psycholoog, die met behulp van een door hem bedachte formule berekende dat wij ons op de derde maandag van januari het meest treurig of neerslachtig voelen. Dit heeft volgens hem te maken met een combinatie van factoren: De goede voornemens zouden mislukt zijn, vakantie is nog lang niet in zicht, maandag is sowieso een mindere dag doordat de werkweek weer begint en het is guur, donker winterweer.

Even los van de nodige kritiek op de bedachte formule en of het vandaag nu wel of niet Blue Monday is, er zijn heel wat mensen die zich in de wintermaanden door de korte, donkere dagen minder energiek voelen. 

Afgelopen week had ik een mooi eindgesprek met een cliënt.  Ze vertelde dat nadat ze bewuster is gaan leven, ze zich fitter en energieker voelt. Voor het eerst in jaren heeft ze vrijwel geen last van een energiedip in de wintermaanden. Ze heeft meer balans gevonden en haalt meer uit haar holistische leefstijl.  Ze leeft met meer focus en aandacht en geniet.

Ik hoop dat jij vandaag ook wat meer kunt genieten van de dag. Even wandelen, fietsen, lekker de buitenlucht in. Neem extra groenten bij je lunch en diner, spreek af met een vriend of vriendin of neem de tijd voor een praatje met een fijne collega. Plan nog gauw een massage, yogales of neem een warm bad en duik vanavond extra vroeg je bed in met een goed boek. 

Happy Blue Monday!

Liefs,

Debbie

Vergelijkbare berichten