feedforlifestyle holistische leefstijl
| |

Wat is een holistische leefstijl?

En wat kan een holistische leefstijl jou brengen?

De term ‘holistisch’ hoor je overal in terug. Van holistische interieur-styling tot holistische marketing. Waar holistisch misschien eerder als iets ‘zweverigs’ werd gezien, is het nu een veelvuldig gebruikte term. Dat is ook niet zo gek, want holistisch is eigenlijk een vrij praktische term en betekent niets meer of minder dan ‘allesomvattend’ of ‘kijkende naar het geheel’.  

Koppelen we holistisch aan onze leefstijl dan verwijst het in de eerste plaats naar de ‘onlosmakelijkheid’ van onze lichaam en geest. Aandacht voor het één, kan niet zonder aandacht voor het ander. Dit geldt ook voor alle ‘dingen’ of ‘pijlers’ die onze dynamische leefstijl beïnvloeden. Gezamenlijk zijn zij heel bepalend voor hoe wij als persoon in onze vel zitten. Fysiek, mentaal en emotioneel. Door hier bewust mee om te gaan, zijn we in staat om veel meer uit onszelf te halen. We kunnen sturen op ons eigen resultaat of onze performance op welk vlak dan ook én er ontstaat meer ruimte om te genieten.

Welke pijlers beïnvloeden onze leefstijl?
Bij Feed For Lifestyle onderscheiden we 4 overkoepelende leefstijlpijlers die je kunt optimaliseren om zo jouw holistische, performance leefstijl vorm te geven: Voeding, Beweging, Ontspanning (inclusief stress-reductie en slaap) en Ademhaling. Iedereen heeft een holistische leefstijl. Het gaat erom dat jij deze bewust leert inzetten. Hoe meer je bewust invulling geeft aan deze pijlers en ze met elkaar in balans brengt, hoe ronder jouw persoonlijke leefstijlcirkel wordt. Dit helpt je om jouw persoonlijke doelen te behalen en zo een happy & healthy leven te leiden.

Als jij door veel drukte op werk of thuis steeds minder tijd neemt om te ontspannen, dan ga je op den duur merken dat de drukte je gaat opbreken. De eerste dagen van je vakantie, staan niet in het teken van genieten, omdat je moeite hebt om het onrustige gevoel los te laten. Je ademhaling gaat in dit tempo mee en je krijgt wat last van nek en schouders. Vaak gaat een drukke periode ook ten koste van de kwaliteit van je voeding, terwijl je lichaam juist voedingstoffen nodig heeft om te kunnen geven, wat jij vraagt.

Een paar praktische aanpassingen in je leefstijl kunnen ervoor zorgen dat je beter en makkelijker met de drukte om kunt gaan. We gebruiken dezelfde drukte echter vaak als excuus om niet optimaal voor onszelf te zorgen. We weten dat het zo is en toch blijven we doorgaan met wat we altijd al deden. Met als logisch gevolg de resultaten die we altijd al haalden. Je bent mogelijk (iets) te zwaar, slaapt niet altijd goed, hebt wat pijntjes en komt vaak net wat energie tekort. 

Stel nu dat je een aantal dingen anders gaat doen, waardoor je direct merkt dat je met jouw zelfde 100% inzet, veel meer bereikt. Je zit beter in je vel, haalt meer uit je dag en bent vaker op je best. Op je werk, thuis bij je familie, in sociaal contact, in je sport en hobby’s. Er ontstaat ruimte voor jou om overal nog net iets meer uit te halen. 

Laat ons je op weg helpen om van 2020 een top jaar te maken met jouw nieuwe leefstijl! Waarom zou je wachten?

Liefs,

Debbie 
Founder Feed For Lifestyle

Vergelijkbare berichten