feedforlifestyle visualisatie
| |

De kracht van visualisatie voor een gelukkig leven!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: De kracht van visualisatie, of te wel het omzetten van een bepaalde gedachte in een beeld dat je voor je kunt zien. Een super krachtige tool om in te zetten om dichterbij je doelen te komen, want visualisatie blijkt echt te werken. Zet het in voor een gelukkig leven, niets houd je tegen!

Visualisatie én topsport
Het is niet voor niets dat visualisatie als techniek wordt ingezet in de sportpsychologie om topsporters een gewenst resultaat te laten behalen. Onderzoek toont namelijk aan dat wanneer jij je een beweging in beeld, dezelfde gebieden in je hersenen getriggerd worden als wanneer jij deze beweging daadwerkelijk maakt. Dezelfde ‘neurale verbinding’ vindt plaats in je brein. Zo zijn er studies gepubliceerd die aantonen dat door alleen visualisatie, spiergroei aanzienlijk toeneemt. Kom maar door met die six-pack, zie jij em voor je ;-)? De combinatie van ‘fysieke training’ of te wel actie en specifiek je mind trainen (visualisatie), zorgt voor een flinke stijging in de performance en is daarom onmisbaar. Let’s go for it!

Visualisatie om jouw doelen te bereiken
Of we het nu over sportprestaties hebben of iets heel anders dat jij wilt bereiken, zoals een nieuwe baan, gezondere leefstijl, andere omgeving, of relatie, visualisatie helpt je om de juiste koers te bepalen en behouden. Jouw brein herkent namelijk het neurale pad dat jij met visualisatie bent gaan aanleggen. Het begint als een zandpad tussen alle vierbaans snelwegen (de ingesleten routines) in je lichaam. Hoe vaker je dit pad neemt, hoe meer dit jouw vaste route wordt. Hoe gedetailleerder jouw visualisatie in combinatie met andere zintuigen die je erin betrekt, hoe sterker de verbindingen in je brein: Hoe ziet het eruit als jij jouw doel hebt bereikt? Wat doe je allemaal? Wat heb je aan? Wie zijn er bij je? Hoe voel je je? Wat hoor je om je heen? Welke geuren ruik je? Voor je het weet is daar die nieuwe snelweg! 

Visualiseren kun je leren!
Hoe ziet de film van jouw toekomst eruit? Geen paniek als de beelden nog niet gelijk komen. We zijn als volwassen mens zo gewend om alles vanuit onze ratio te overdenken. Dat heeft misschien onbewust ook bij jou de voorkeur gekregen en is wel super nuttig voor rationale beslissingen. Als kind hebben we echter allemaal die grote verbeeldingskracht mee gekregen. Die zit ook gewoon nog in je. Je hoeft er alleen maar de tijd en aandacht aan te geven. Dan komt het zeker terug. Gun het jezelf om onbegrensd te dagdromen. Liggend in bed, wandelend of misschien wel tijdens het hardlopen. Hoe meer jij uiteindelijk jouw dromen in lijn gaat brengen met wat je dagelijks denkt, zegt, voor je ziet en doet, hoe makkelijker jij ze gaat waarmaken. Geluk is voor een heel groot deel maakbaar! Ik leer je er graag meer over tijdens een wandeling!

Liefs, Debbie

Vergelijkbare berichten