Werk en leefstijl

Get your performance lifestyle at work

Jouw werknemers altijd op hun best. Zij hebben het talent om te performen, jij geeft hen de tools om dit talent nog beter te benutten. Je ondersteunt hen uiteraard met het ontwikkelen van hun ‘job-skills’. In hoeverre help je ze ook op meer persoonlijk vlak om hun balans te blijven vinden en die positieve energie vast te houden of opnieuw te vinden? 
Het afgelopen jaar is voor veel mensen intens geweest. Werk-privé balans is meer dan ooit een uitdaging. Mogelijk zijn er teamleden die zich behoorlijk uitgeblust voelen. Als organisatie heb je misschien wel wat in te halen aan verloren uren, inkomsten, focus & productiviteit. Misschien zie je nieuwe mogelijkheden waar je met volle energie op in wilt spelen. Hoe ga je dat aanpakken? Hoe krijg of houd je de energie in jouw team? Hoe help je teamleden om zo fit mogelijk aan de dag te beginnen en ook nog wat aan hun avond te hebben? 
Door werknemers te supporten in het optimaliseren van hun performance leefstijl, ga je samen met hen voor 100% resultaat. Je helpt om hun belastbaarheid en capaciteit te vergroten en de dagelijkse energie te verhogen. De productiviteit verbetert en het ziekteverzuim daalt. Dat niet alleen. Je werknemers gaan leven met een volle batterij en er blijft genoeg energie over om ook alle gewenste dingen buiten het werk te doen. Zo laat je als werkgever direct zien dat je geeft om de mensen die voor je werken.
Je maakt jouw positie in het leven van je medewerkers waardevoller. Zeker nu.

Van een sterke basis

Naar een betere performance

Feed For Lifestyle begeleidt jouw teamleden in het managen van hun persoonlijke energieniveau. Om een sterke basis leefstijl neer te zetten. Juist nu in deze tijd. Wij hanteren een holistische en vooral ook praktische benadering. Dit betekent dat we naar de werknemer als geheel kijken en met praktische tools gezamenlijk voor direct resultaat gaan. Het gaat erom dat ze hun gehele input en output met elkaar in balans gaan brengen. Waar ze ook zijn en wat ze ook doen.

Ons doel is een sterke mind in een fit lijf. Zelf de juiste prioriteiten stellen en op basis van (nieuwe) kennis en kunde bewuste keuzes maken in hun leefstijl. Positieve energie & ruimte creëren om vol gas te kunnen geven en ook om écht te ontspannen en weer op te laden. We geven inzicht in de samenhang en het bewust optimaliseren van allerlei leefstijlpijlers, waardoor de belastbaarheid, vitaliteit en daarmee capaciteit vergroot. Meer capaciteit betekent een betere performance, overal, dag in dag uit.

ROI & VOI

Harvard Business School

De Harvard Business School bevestigt zowel de Return on Investment (ROI) als de Value of Investment (VOI) van gezondheid- en welzijnsprogramma’s op de werkvloer: “Kijkende naar ROI dan hebben dit soort programma’s de gezondheid van werknemers verbeterd, bedrijven miljoenen dollars bespaard (verlaging van medische kosten of verzuim) en de productiviteit van werknemers verbeterd. Om het volledige voordeel van deze programma’s te zien, moeten bedrijven ook kijken naar VOI-berekeningen. Hiermee kunnen werkgevers de bredere impact van programma’s en hun impact op kernprioriteiten voor hun organisatie in kaart brengen, waaronder een verbeterd moraal van medewerkers, aantrekking en behoud van talent, verhoogde loyaliteit van werknemers en klanten.”

Programma

We begeleiden jouw hele team of specifiek de mensen die het extra nodig hebben om hun energie beter te managen en hun veerkracht te vergroten. Dat is waar vitaliteit om draait. Goed in je vel zitten. Fysiek en mentaal. Moeiteloos een stapje erbij kunnen zetten en keer op keer zelf de balans weer vinden. We geven ze nét die tools waardoor ze meer uit hun dag kunnen halen. Meer uit zichzelf. Binnen een maand!
Ons 1:1 programma, Your Vitality Upgrade is helemaal gericht op structuur, energie en balans op elk moment van je (werk)dag. Vier weken lang, elke week direct toepasbare nieuwe kennis, kunde en oefeningen (op basis van NLP-coaching) om je bewustzijn te vergroten en gelijk dingen anders te doen. Bewuster je mentale en fysieke inspanning & ontspanning op elkaar aan laten sluiten. Je voeding en ademhaling inzetten om écht lekker in je vel te zitten. The next level in je leefstijl & mindset.

1:1 want de verandering zit bij de individu. Er is een wekelijkse 1:1 reflectie via e-mail en gewenst ook via online of live coaching. We maken de koppeling met ‘team-coaching’ door als team ook vitaler te gaan werken. Walking meetings, ommetjes en/of lunchfoto’s en adem-breaks vergroten de motivatie en team-commitment! Optioneel doen we (online) inspiratie-sessies. In het programma werken we met  4 overkoepelende pijlers die direct of indirect je energieniveau, mindset en welzijn beïnvloeden. Voeding, Beweging, Ontspanning en Ademhaling.

Door ‘verkeerde’ voeding raak je uitgeblust. Niet, omdat je calorieën mist, maar omdat je voedingsstoffen mist. Door anders te gaan eten, ga je een energie ervaren die je nooit eerder zo hebt gevoeld. Jouw energieniveau vormt de basis van alles wat je wilt doen op een dag en ook hoe je omgaat met externe omstandigheden, veranderingen & deadlines. Leer om je voeding in balans te brengen met alles wat je van jezelf vraagt aan inspanning. Zowel fysiek als mentaal. Wat heeft jouw lichaam (incl. je brein!) écht nodig om te geven wat jij vraagt? Zeker als je super druk bent, geef je jezelf net die extra energie door de juiste brandstof!

  • Voeding Werk
afvallen just nu

Afvallen, juist nu!

Debbie de Groot 03/02/2021

Was je net van plan om in het nieuwe jaar wat kilo’s kwijt te raken, is je sportschool al een paar weken dicht. Geen paniek, want afvallen doe je toch voornamelijk in de keuken. Natuurlijk helpt sporten je in allerlei opzichten om meer te verbranden.

gezond als je druk bent

Hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft eten als je druk bent?

Debbie de Groot 10/12/2020

Als je druk bent, ligt jouw focus op nog meer dingen gedaan krijgen dan je normaalgesproken al doet. Nog meer ballen in de lucht houden, nog meer output. Vaak schrappen we geen dingen aan deze output kant, door eens een paar ballen (tijdelijk) weg te leggen, maar juist aan de input kant.

  • Beweging Werk
4 leefstijlplijlers

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!

Debbie de Groot 08/10/2021

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!Stel je voor,  jouw doel is een paar kilo afvallen. Je bent harstikke druk en de afgelopen jaren slopen er steeds een paar pondjes bij. Je hebt best een gezonde leefstijl, maar weet dat je beter in je vel zit, letterlijk & figuurlijk, zonder die paar extra kilo.

feedforlifestyle beweging

Bewegen en sporten na een werkdag..

Debbie de Groot 27/09/2020

Bewegen en sporten zijn essentieel voor onze gezondheid en vitaliteit. Helemaal wanneer je veel zit op een dag. Bewegen en sporten versterken je spieren en botten. Ze maken én houden je fit en energiek.

Ons lichaam is niet gemaakt om veel te zitten. Zeker niet als je creatief, innovatief en met positieve energie je werk wilt doen. Je doorbloeding én ook je metabolisme is verre van ideaal. Hoe kun je goed nadenken of spanning temperen als je brein niet de juiste toevoer van voedingsstoffen krijgt? Lekker in je vel zitten én veel zitten gaan eigenlijk niet samen. Hoe vind je hierin de balans? Welke fysieke inspanning past er bij de mentale inspanning die jij verricht zodat je ook écht fitter wordt en jezelf niet uitput op de lange termijn?

Hoe haal je alles uit jouw 100% inzet? Niet door maar 80% te geven en zo nog iets over te houden. Je geeft 100% en zorgt ervoor dat je op het juiste moment je batterij weer oplaadt. Balans tussen jezelf uitdagen en ontwikkelen én je grenzen aangeven, zodat je niet keer op keer doorgaat als die batterij leeg is.
Echt opladen (ontspannen) kun je leren en begint bij jouw ochtendroutine. Een andere structuur in je dag, leren omgaan met spanning, je focus en aandacht houden bij wat je doet en praktische mindfulness, dat is waar je direct winst mee behaalt. Daar geven wij je de tools voor.

  • Ontspanning Werk
rust in je werk

3 tips om meer rust te pakken tijdens je werk

Debbie de Groot 03/02/2021

Je rust pakken is in deze tijd voor een groot deel van de mensen nog pittiger. Was je al niet echt gewend om bewust even te ontspannen, dan kan het zijn dat je juist nu het gaspedaal flink ingedrukt houdt. Dat je nog drukker bent met de kids, omdat er geen school en opvang is.

energie in je lijf en rust

Energie in je lijf & rust in je hoofd én andersom

Debbie de Groot 03/02/2021

Wat kunnen we allemaal ten alle tijden goed gebruiken? Energie in je lijf & rust in je hoofd én andersom. De gouden combinatie om lekker in je vel te zitten. Om alles te kunnen doen wat jij wilt doen. Wat dat ook is.

Je ademhaling geeft je direct energie. Echter, een te snelle, hoge of ontregelde ademhaling kan je ook ontzettend veel energie kosten. Door drukte in je hoofd is je ademhaling tot wel 5x zo snel als fysiek noodzakelijk. Zo geef je jouw lichaam continu een seintje om paraat te staan. Adrenaline en cortisol zijn non-stop hoog. Dat houdt niemand op de lange termijn vol. Een paar simpele ademhalingsoefeningen geven gelijk rust. In je lijf en je hoofd. Een 2 minuten adem-break geeft je gelijk nieuwe focus!

  • Ademhaling Werk
4 leefstijlplijlers

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!

Debbie de Groot 08/10/2021

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!Stel je voor,  jouw doel is een paar kilo afvallen. Je bent harstikke druk en de afgelopen jaren slopen er steeds een paar pondjes bij. Je hebt best een gezonde leefstijl, maar weet dat je beter in je vel zit, letterlijk & figuurlijk, zonder die paar extra kilo.

Power Morning Challenge

Power Morning Challenge

Debbie de Groot 10/09/2021

Power morning challenge. De zomervakantie is voorbij. Uitgerust en wel tijd voor een frisse start. Iedereen is weer begonnen. Weer in het gareel. Hoe kun jij het jezelf zo makkelijk mogelijk maken om je energie vast te houden en vol focus & ontspanning het najaar in te gaan?