Werk en leefstijl

Get your performance lifestyle at work

Je hebt als organisatie bepaalde doelen. Jouw werknemers spelen een cruciale rol in het behalen van deze doelen.
Je wilt samen winnen, samen groeien. 

Je ondersteunt hen uiteraard met het ontwikkelen van hun ‘job-skills’. Door werknemers ook te supporten in het optimaliseren van hun performance leefstijl, geef je hen alle tools om hun talenten volledig te ontwikkelen.

Je helpt om hun veerkracht en capaciteit te vergroten en de dagelijkse energie te verhogen. Keer op keer vinden zij zelf hun eigen balans. De productiviteit verbetert en het ziekteverzuim daalt. Dat niet alleen. Je werknemers gaan leven met een volle batterij en er blijft genoeg energie over om ook alle gewenste dingen buiten het werk te doen.

Zo laat je als werkgever direct zien dat je geeft om de mensen die voor je werken. Je maakt jouw positie in het leven van je medewerkers waardevoller. Dat resulteert 1:1 in meer betrokkenheid en loyaliteit.

Van een sterke basis

Naar een betere performance

We kunnen allemaal wel iemand gebruiken die met ons meekijkt in de dag. Tools deelt om meer uit jezelf te halen en je begeleidt om beter voor jezelf te zorgen. Om een sterke basis leefstijl neer te zetten. Zonder dat dit extra headspace kost, want die gebruik je liever om te doen waar echt je prio ligt. 

We geven inzicht in de samenhang en het bewust optimaliseren van de performance leefstijl pijlers, waardoor de belastbaarheid, vitaliteit en daarmee capaciteit vergroot. Meer capaciteit betekent een betere performance.

ROI & VOI

Harvard Business School

De Harvard Business School bevestigt zowel de Return on Investment (ROI) als de Value of Investment (VOI) van gezondheid- en welzijnsprogramma’s op de werkvloer: “Kijkende naar ROI dan hebben dit soort programma’s de gezondheid van werknemers verbeterd, bedrijven miljoenen dollars bespaard (verlaging van medische kosten of verzuim) en de productiviteit van werknemers verbeterd. Om het volledige voordeel van deze programma’s te zien, moeten bedrijven ook kijken naar VOI-berekeningen. Hiermee kunnen werkgevers de bredere impact van programma’s en hun impact op kernprioriteiten voor hun organisatie in kaart brengen, waaronder een verbeterd moraal van medewerkers, aantrekking en behoud van talent, verhoogde loyaliteit van werknemers en klanten.”

Programma

Onze coachings en programma’s zetten we top down in. De top van het bedrijf coachen we met 1:1 persoonlijke sessies. We staan volledig achter het principe van ‘leading by example’. Mentaal en fysiek fitte leiders inspireren en zetten aan tot het gewenste gedrag. Ook signaleren zij eerder waar een individuele balans verstoord is en managen zij op een meer holistische manier hun teams.

Feed For Lifestyle biedt daarnaast team inspiratie-sessies. Ook staat er een maand programma voor jouw organisatie klaar waarin werknemers worden meegenomen in de basis van gezonde work-life gewoonten. Dit programma past ook goed in het onboarding traject van nieuwe werknemers. Uiteraard bieden we de mogelijkheid dit programma te branden en meer op maat te maken voor jouw specifieke business.

Samen bespreken we welke aanpak voor jouw organisatie op dit moment het beste past.

What others say

Mike Coumans

"Elke twee weken organiseerde Debbie individuele wandelingen met elk teamlid, waarin we samen spraken over wat ons bezighield. Het doel was ervoor te zorgen dat alle teamleden, inclusief ik zelf, helder voor ogen hadden welke doelen we wilden bereiken binnen het Sendsteps-team en hoe we dat voor elkaar wilden krijgen. Hierdoor werden we als team hechter en ontwikkelden we een manier om nog beter met elkaar te communiceren. Hierdoor groeiden we niet alleen als team, maar verstevigden we ook onze onderlinge band, wat vervolgens weer resulteerde in een toename van ons werkgeluk. Samen behaalden we resultaten die vooraf ondenkbaar leken, en dit succes kan deels worden toegeschreven aan de waardevolle gesprekken die iedereen met Debbie heeft gevoerd."

Mike Coumans

CEO / Co-founder Sendsteps.ai
5

"I had the pleasure of working with Debbie during a new chapter in my life. Moving from Turkey to the Netherlands in 2022 brought numerous challenges – a new job, increased responsibilities, and the need to adapt to a different culture. Debbie played a crucial role in making this transition smoother than I could have imagined. Through a blend of insightful coaching sessions and refreshing walks, we explored various facets of personal growth and self-discovery. The result? A profound sense of happiness, balance, relief, and successful adaptation into my new surroundings. Debbie has a unique talent for unlocking hidden strengths and providing guidance that goes beyond the ordinary. Thank you, Debbie, for being the guiding light I needed during this transformative period!"

Gizem Cihangir

5

"Ik dacht dat het onmogelijk was om in een druk en hectisch leven ook nog aandacht te besteden aan gezond leven. Toen kwam Debbie op mijn pad. Met haar hulp heb ik het roer om kunnen gooien, terwijl het nauwelijks tijd en inspanning kostte. Debbie helpt om haalbare doelen te stellen die effect hebben. Ze helpt je beter voor jezelf te zorgen (fysiek en mentaal) en zorgt dat je er lol in krijgt, zonder alles zwaar te maken en zonder je schuldig te laten voelen als dingen anders lopen. Dankzij Debbie zit ik blijvend beter in mijn vel, daarom beveel ik haar van harte aan!"

Jean-Luc Murk

5
Niels Visser

"Debbie heeft mij en mijn team gecoacht tijdens een heftige periode van ophalen van financiering en (op handen zijnde) reorganisatie waar ons bedrijf doorheen ging. Ze wist als geen ander haarfijn aan te voelen wat t sentiment was in het team en daar op in te spelen door medewerkers hands-on adviezen te geven waarmee zij ondanks de hoge werkdruk en stress een goede balans wisten te houden tussen werk en privé. Debbie staat altijd voor je klaar en heeft meer dan een luisterend oor. Door haar open houding voel je je gelijk thuis wat het delen van gedachten enorm vergemakkelijkt. Haar advies is altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie en dat maakt het ook zo fijn. Op geen enkel moment voelt het dat je onderdeel bent van een ‘standaard’ formule, Debbie is er voor jou en haar adviezen zijn dan ook op jouw situatie afgestemd. Al met al heeft deze vorm van coaching er voor ons voor gezorgd dat we deze stormachtige periode goed door gekomen zijn zonder veel conflicten op het werk en met medewerkers die ondanks alles nog steeds met plezier naar het werk gaan."

Niels Visser

5

"Debbie heeft mij zowel op zakelijk als privé niveau gecoacht. Wat met haar werken fijn maakt is dat ze zowel doortastend als empathisch is en je op alle vlakken leert kennen én prikkelt. Wat voor mij vooral van toepassing was is een bepaalde rust vinden en bij mijn gevoel te blijven komen tijdens de allerdaagse drukte. Dankzij Debbie veel stappen mogen maken door concrete oefeningen en handvaten die ik heb gekregen, maar ook door fijn te kunnen ventileren/sparren en middels deze gesprekken de dingen op een rijtje te krijgen voor mezelf."

Michelle Overwater

5

"Via mijn werk heb ik een traject doorlopen bij Debbie, de beste keuze ooit. Ik stond voor een pittige uitdaging om een belangrijke functie tijdelijk over te nemen en vond dit nogal spannend dus vroeg ik Debbie mij hierin te begeleiden. De wandelingen hielpen mij letterlijk en figuurlijk om beide benen op de grond te houden en overzicht te creëren dus alle drukte in. Ik heb geleerd hoe ik meer voor mij zelf kan kiezen en de tijd in te bouwen die ik nodig heb, specifiek in een tijd waar veel druk op staat. Debbie stelde mij op veel vlakken gerust en liet mij steeds weer naar binnen gaan waardoor ik beter mijn grenzen kon bepalen. Nu de dag neem ik die tools nog steeds mee, ik check vaker op een dag bij mezelf in en voel het belang van voor mijzelf kiezen. Ik ben Debbie heel dankbaar voor dit mooie leerproces, iets wat ik altijd met mij mee draag. Dankjewel Debbie! En tot snel weer eens op het strand ;)"

Kelsey Lampe

5

"Van iemand die kon genieten van de herfstkleuren, lachend op de fiets zat tijdens een regenbui en zich verbaasde over de chagrijnige gezichten om zich heen veranderde ik meer in een van die chagrijnige anderen. Ik leefde minder in het moment, kon minder genieten en was vooral bezig met wat er allemaal moest, wat anderen van mij verwachten, alle ballen hooghouden en heel veel lijstjes. Via via kwam ik in contact met Debbie. Een wandel coaching, uitwaaien, naar buiten, bewegen, zo anders dan op een stoel zitten in een ruimte en praten, iedere sessie voelde als een cadeautje, al was het soms ook pittig. Inzien wat er niet goed gaat is 1 ding, maar hoe het dan ook echt veranderen? Debbie liet me die dingen inzien, gaf me vertrouwen dat ik het zou kunnen en nog belangrijker, het klikte. Waar ik eerst nog dacht dat het allemaal wat zweverig zou zijn, bleek dat niet zo. Mijn eetpatroon aanpassen vond ik lastig en kreeg ik juist stress van, de reactie van Debbie was, kijk wat wel bij je past en doe dat. Weer meer voelen wat ik wilde en doen waar ik me goed bij voelde lukte. Er kwam weer ruimte om van de kleine momenten te genieten en dus uit mijn hoofd te komen en meer te “voelen”. Ben ik het die dit schrijft? Ja echt, en ik ben nog altijd niet zweverig 😉. Heel erg blij met het contact met Debbie, haar hulp en ook hoe ze nu we elkaar minder zien precies aanvoelt een berichtje te sturen op de momenten dat ik weer teveel in mijn hoofd zit. De coaching heeft mij geholpen weer meer te genieten, de betere versie van mezelf te zijn wat ook voor mijn omgeving wel zo leuk is. Zakelijk ben ik proactiever en productiever waardoor het niet alleen mij heeft geholpen, maar ook mijn werkgever."

Hanneke ten Hoopen

5

"Op aanraden van mijn dochter, zelf een holistische achtergrond, ben ik bij Debbie terecht gekomen. Ik zat vast in mijn hoofd, wist niet meer welke kant ik op moest, qua werk en privé, voelde me gevangen in mijn eigen lijf. Met Debbie ben ik een mooie en leerzame periode ingegaan. Haar puurheid, haar vraagstelling, de manier waarop zij je naar de situatie laat kijken en het wandelen langs het strand, heeft mij veel duidelijkheid gebracht. Mijn leven is daardoor 180 graden positief veranderd, doordat ik eindelijk de juiste beslissingen heb durven nemen. Privé in rustiger vaarwater en met werk drastische veranderingen toegepast. Door de sessies met Debbie leef ik meer in vrijheid, lichter in mijn hoofd en heb antwoorden gekregen waar ikzelf niet bij kon komen. Debbie is een bijzonder kundig, puur en lief mens."

Brigitte Koelemij

5
feedforlifestyle ron bogman

"Al vaak probeerde ik zaken anders aan te pakken qua gewicht, energie en werk/privé balans maar nog nooit was het zo effectief als toen ik met Feed For Lifestyle (Debbie) aan de slag ging. Een duidelijke structuur met een praktische en pragmatische aanpak zorgende voor snelle resultaten op diverse vlakken. De enorme kennis, ervaring en tools die Feed For Lifestyle ter beschikking heeft en je aanreikt is enorm waardevol om de volgende stap in jouw persoonlijke groeiproces te maken. Als voorbeeld bespraken we het leven van een topsporter, die heeft ook diverse specialisten om zich heen om nog optimaler te presteren. Dat heb ik ook gedaan met Feed For Lifestyle, mijn drukke baan en leven ondersteund met kennis en ervaring vanuit Feed For Lifestyle zorgden in 2020 voor meer balans, rust, nieuwe ideeën en het behalen van doelen (zowel zakelijk als op persoonlijk vlak). Met de tools en ervaring die ik nu ter beschikking heb en de mogelijkheid om altijd advies te vragen aan Feed For Lifestyle, zorgt ervoor dat ik mij persoonlijk kan blijven ontwikkelen en dat ik zelf de balans weer terug kan vinden als die even wat minder is. Bedankt Debbie/Feed For Lifestyle voor alles wat je me hebt laten zien en ervaren!"

Ron Bogman

5
  • Voeding Werk
afvallen just nu

Afvallen, juist nu!

Debbie de Groot 03/02/2021

Was je net van plan om in het nieuwe jaar wat kilo’s kwijt te raken, is je sportschool al een paar weken dicht. Geen paniek, want afvallen doe je toch voornamelijk in de keuken. Natuurlijk helpt sporten je in allerlei opzichten om meer te verbranden.

gezond als je druk bent

Hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft eten als je druk bent?

Debbie de Groot 10/12/2020

Als je druk bent, ligt jouw focus op nog meer dingen gedaan krijgen dan je normaalgesproken al doet. Nog meer ballen in de lucht houden, nog meer output. Vaak schrappen we geen dingen aan deze output kant, door eens een paar ballen (tijdelijk) weg te leggen, maar juist aan de input kant.

Door ‘verkeerde’ voeding raak je uitgeblust. Niet, omdat je calorieën mist, maar omdat je voedingsstoffen mist. Door anders te gaan eten, ga je een energie ervaren die je nooit eerder zo hebt gevoeld. Jouw energieniveau vormt de basis van alles wat je wilt doen op een dag en ook hoe je omgaat met externe omstandigheden, veranderingen & deadlines. Leer om je voeding in balans te brengen met alles wat je van jezelf vraagt aan inspanning. Zowel fysiek als mentaal. Wat heeft jouw lichaam (incl. je brein!) écht nodig om te geven wat jij vraagt? Zeker als je super druk bent, geef je jezelf net die extra energie door de juiste brandstof!

  • Inspanning werk
Feed For Lifestyle beweging

Zweet je een weg naar een slimmere jij

Debbie de Groot 29/11/2023

Zweet je een weg naar een slimmere jij: hoe lichaamsbeweging je hersenkracht kan stimuleren Heb je ooit gehoord van de uitdrukking "gezond lichaam, gezonde geest"? Het blijkt dat er wetenschappelijke waarheid zit in dit eeuwenoude gezegde. Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar heeft ook tal van cognitieve voordelen

4 leefstijlplijlers

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!

Debbie de Groot 08/10/2021

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!Stel je voor,  jouw doel is een paar kilo afvallen. Je bent harstikke druk en de afgelopen jaren slopen er steeds een paar pondjes bij. Je hebt best een gezonde leefstijl, maar weet dat je beter in je vel zit, letterlijk & figuurlijk, zonder die paar extra kilo.

Ons lichaam is niet gemaakt om veel te zitten. Zeker niet als je creatief, innovatief en met positieve energie je werk wilt doen. Je doorbloeding én ook je metabolisme is verre van ideaal. Hoe kun je goed nadenken of spanning temperen als je brein niet de juiste toevoer van voedingsstoffen krijgt? Lekker in je vel zitten én veel zitten gaan eigenlijk niet samen. Hoe vind je hierin de balans? Welke fysieke inspanning past er bij de mentale inspanning die jij verricht zodat je ook écht fitter wordt en jezelf niet uitput op de lange termijn?

  • Ontspanning Werk
rust in je werk

3 tips om meer rust te pakken tijdens je werk

Debbie de Groot 03/02/2021

Je rust pakken is in deze tijd voor een groot deel van de mensen nog pittiger. Was je al niet echt gewend om bewust even te ontspannen, dan kan het zijn dat je juist nu het gaspedaal flink ingedrukt houdt. Dat je nog drukker bent met de kids, omdat er geen school en opvang is.

energie in je lijf en rust

Energie in je lijf & rust in je hoofd én andersom

Debbie de Groot 03/02/2021

Wat kunnen we allemaal ten alle tijden goed gebruiken? Energie in je lijf & rust in je hoofd én andersom. De gouden combinatie om lekker in je vel te zitten. Om alles te kunnen doen wat jij wilt doen. Wat dat ook is.

Hoe haal je alles uit jouw 100% inzet? Niet door maar 80% te geven en zo nog iets over te houden. Je geeft 100% en zorgt ervoor dat je op het juiste moment je batterij weer oplaadt. Balans tussen jezelf uitdagen en ontwikkelen én je grenzen aangeven, zodat je niet keer op keer doorgaat als die batterij leeg is.
Echt opladen (ontspannen) kun je leren en begint bij jouw ochtendroutine. Een andere structuur in je dag, leren omgaan met spanning, je focus en aandacht houden bij wat je doet en praktische mindfulness, dat is waar je direct winst mee behaalt. Daar geven wij je de tools voor.

  • Ademhaling Werk
box ademhaling

Box-Ademhaling

Debbie de Groot 04/12/2023

Un-box your balance: De wetenschap achter en hoe je de Box-Ademhaling gebruikt In de drukte van ons moderne leven voelt het vinden van momenten van rust en balans soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. De Box-Ademhalingstechniek gaat daar verandering in brengen; een eenvoudige maar krachtige tool die een wetenschappelijk bewezen pad biedt naar ontspanning, focus en verbeterd mentaal welzijn.

4 leefstijlplijlers

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!

Debbie de Groot 08/10/2021

4 leefstijlpijlers voor jouw doelen!Stel je voor,  jouw doel is een paar kilo afvallen. Je bent harstikke druk en de afgelopen jaren slopen er steeds een paar pondjes bij. Je hebt best een gezonde leefstijl, maar weet dat je beter in je vel zit, letterlijk & figuurlijk, zonder die paar extra kilo.

Je ademhaling geeft je direct energie. Echter, een te snelle, hoge of ontregelde ademhaling kan je ook ontzettend veel energie kosten. Door drukte in je hoofd is je ademhaling tot wel 5x zo snel als fysiek noodzakelijk. Zo geef je jouw lichaam continu een seintje om paraat te staan. Adrenaline en cortisol zijn non-stop hoog. Dat houdt niemand op de lange termijn vol. Een paar simpele ademhalingsoefeningen geven gelijk rust. In je lijf en je hoofd. Een 2 minuten adem-break geeft je gelijk nieuwe focus!