life work balans
| |

Work-Life balance: Hoe vind jij de balans?

Werk & vrije tijd lopen vandaag de dag meer dan ooit door elkaar. We waren al 24/7 bereikbaar via onze smartphone. Nu fungeert ons eigen huis ook nog als full-time kantoor. Letterlijk  ‘de deur achter je dicht doen’ is er niet meer bij. Hoe vind jij nu de juiste balans in wat je wanneer doet? Doe je ook wel eens even helemaal niets? En hoe zit het met jouw energieniveau gedurende de dag en week?

Ook al gaan de scholen gauw weer open en kunnen we straks wat vaker naar kantoor. Het zal niet hetzelfde zijn. De thuiswerkdagen voeren hoogst waarschijnlijk de boventoon. Belangrijk om voor jezelf een zekere routine of balans in de dag te vinden. Wanneer werk je wel en wanneer niet en wat doe je op de momenten dat je niet werkt? Hoe hou je jouw energie hoog? Wat ‘werkt’ voor jou? Work-Life balance draait namelijk allemaal om het verdelen van jouw kostbare energie. Het gaat er aan de ene kant om hoe én hoe snel je jouw batterij weer volledig oplaadt en aan de andere kant hoe lang jouw volle batterij meegaat. Inzicht en bewust omgaan met jouw persoonlijke energie balans is hierbij cruciaal.

Hoe is het met jouw energie balans? 
Grote kans dat jij de laatste weken hebt ingeboet op ontspanningsmomenten. Of dat nu gezelligheid met vrienden, collega’ of familie, tijd voor jezelf, etentjes, vakantie, sporten of hobby’s betreft. Veel van onze gewoontes zijn weggevallen. Gewoontes die ons hielpen om het gaspedaal even los te laten en jezelf weer op te laden. Het kan nu best een uitdaging zijn om bewust je ontspanning te zoeken en dit op een manier te doen die je ook daadwerkelijk nieuwe energie geeft. Verleidelijk is het om tijdens je koffiebreaks nog steeds elke dag een halve zak paaseitjes leeg te eten om die piekjes in je energie te voelen en weer door te gaan. Alleen deze piekjes in je suikerspiegel worden altijd opgevolgd door diepere dalen. Wat levert je dat op de lange termijn op? 

Beter leer je jezelf nieuwe gezonde gewoontes aan die je helpen je energieniveau stabiel én hoog te houden gedurende de hele dag. Juist nu! Zodat je na je werkzaamheden nog energie over hebt om écht iets voor jezelf te doen. Een boek lezen, iets nieuws leren, iets creatiefs, wat oefeningen, een goed (telefoon)gesprek voeren, een rondje wandelen of fietsen. In ieder geval niet elke avond op de bank ploffen en al scrollend op je telefoon een Netflix serie kijken. Daar laad je namelijk niet echt van op. 

Wat kun je NU doen voor een betere Work-Life balance?
Juist nu alles anders is, ontdek jij waar je persoonlijke winst kunt behalen om lekkerder in je vel te komen. Een nieuwe tijd of een andere omgeving, maakt het makkelijker iets te veranderen. Werk aan jouw sterke vitale basis. Bouw een nieuwe routine op. Een fitte mind en een sterk lijf zorgen voor een hogere basis energie. Dan kun je in z’n algemeenheid een hogere belasting aan. In work en life. Natuurlijk kost het een beetje tijd om iets te veranderen of te doen wat je niet eerder hebt gedaan. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk. Ga niet alles van scratch af aan zelf uitzoeken, maar laat je begeleiden en ervaar al snel de positieve ontwikkeling van een betere energie balans en toegenomen productiviteit. Merk dat je ruimte krijgt om als je vrij bent ook echt direct te kunnen genieten van de dingen die je doet.

Bij Feed For Lifestyle hebben we deze expertise om jou hierin te begeleiden. Maak vandaag nog kennis met ons Performance Lifestyle Programma.  Een 66-dagen programma waar je uiteraard zo lang over mag doen als jij wilt. Het is jouw nieuwe leefstijl. We beginnen  met een 3-weekse reset op voeding: 3 weken lang m.b.v. (makkelijk en snel te maken!) weekmenu’s en boodschappenlijstjes, jouw lijf voorzien in de basis voeding behoefte.  Zonder zooi. We begeleiden je daarnaast om verder te kijken dan voeding om fysiek en mentaal nog beter in je vel te komen. Maak op een praktische, down to earth manier, kennis met mindfulness, meditatie, ademhalingsoefeningen, beter slapen, beweging, ontspanning en versterken van jouw positieve mindset m.b.v. NLP-technieken. 

Wij helpen je om je lange termijn doelen te bepalen en behalen.  Juist nu, wanneer je weinig ruimte ervaart. Om fitter uit deze tijd te komen! Hoe lang het ook gaat duren.

Spreek ik je gauw?

Liefs, Debbie

Vergelijkbare berichten