afvallen just nu
|

Afvallen, juist nu!

Was je net van plan om in het nieuwe jaar wat kilo’s kwijt te raken, is je sportschool al een paar weken dicht. Geen paniek, want afvallen doe je toch voornamelijk in de keuken. Natuurlijk helpt sporten je in allerlei opzichten om meer te verbranden. De basis ligt echter bij jouw voeding. Deze tijd leent zich bijzonder goed om daar nu het verschil te maken: Afvallen als logisch gevolg van jouw gezonde eetpatroon. Niets staat je in de weg. Doe er nog wat flinke wandelingen en ademhalingsoefeningen naast en versterk de kracht en impact van je voeding!

Geen etentjes, borrels, vakantie-food, kantoorlunches of traktaties. Jij bepaalt volledig wat en wanneer je eet en drinkt. Hoe doe jij daar je voordeel mee wanneer je wilt afvallen?
Natuurlijk begrijp ik het wanneer jouw aandacht nu meer dan ooit uitgaat naar je gezin of juist je werk, of allebei. Mogelijk heb je het gevoel er echt niets bij te kunnen hebben. Dan is dit juist het moment. Eten geeft je nieuwe energie. Bewust met jouw doelen bezig zijn ook. Je hoeft geen ingewikkelde gerechten te bereiden en uren in de keuken te staan om wat verandering in je eetpatroon aan te brengen. Het gaat om bewust bezig zijn met wat je allemaal in je mond stopt en waarom. Dit is juist het moment om af te vallen en lekkerder in je vel uit deze quarantaine tijd te komen.

Volg onderstaande 5 praktische tips qua voeding en start vandaag nog:

  1. Focus je op maximaal 3 á 4 eetmomenten per dag, verder geen tussendoortjes. Zo geef je jouw lijf de tijd om alle voedingsstoffen op te nemen en daar ook even van bij te komen. Je energie komt daardoor beter in balans. Kijk ook eens wat intermittent fasting voor jou kan betekenen
  2. Eet bij minimaal 2 maaltijden groenten. Zo wordt het makkelijker om meer vitamines, mineralen, vezels en andere plant-powerstofjes binnen te krijgen. Je voelt je beter verzadigd en heel snel fitter
  3. Stel naast je groenten,  jouw eiwitten centraal. Eiwitten vormen de belangrijkste bouwstof voor ons lijf. Niet alleen als je veel sport, voor iedereen,  simpelweg om nieuwe cellen aan te maken. Eiwitten zijn onmisbaar voor je lichaam en worden niet voor niets proteïne, of wel ‘eerste voedingsstof’ genoemd. Kies voor een variatie aan plantaardige eiwitten zoals linzen, bonen, erwten, volkoren granen, boekweit, tempeh, pitten, zaden en noten. Vul dit aan met dierlijke eiwitten uit vis, schaal-en schelpdieren, ei, wit-vlees en eventueel zuivel. Eet dagelijks minimaal je lichaamsgewicht in kilogram, in gram aan eiwit. Weeg je 75 kg dan komt dus neer op 75 gram eiwit per dag. Elke dag!
  4. Bijf ‘gezonde’ vetten eten: Vetten zijn ook een onmisbare bouwstof voor je lichaam en essentieel om verschillende vitamines op te nemen. Eet elke dag een handje (wal)noten, pitten &zaden, 2x per week vis (waarvan 1x vette vis), gebruik een beetje roomboter en ongeraffineerde olie als kokosolie en olijfolie. Eet die avocado!
  5. Drink alleen water en kruidenthee, ongeveer 2-3 liter per dag. Eventueel koffie (max. 3 koppen per dag)

Focus je op wat en wanneer je wél eet, in plaats van bezig te zijn met wat je niet meer mag. Zo wordt jouw gezonde eetpatroon het doel en afvallen het  gevolg. Dit geeft je ruimte. Kies bewust en geniet van de extra energie die je ervaart. Lees ook eens deze tips om gezonder te gaan eten!

Wil jij meer uit jouw voeding halen? Of je nu behoefte hebt aan weekmenu’s en boodschappenlijstjes en/of vooral aan de kennis van wat, wanneer goed is voor jouw lijf. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook qua beweging, ontspanning, ademhaling en mindset?  Stuur dan een berichtje naar Debbie@feedforlifestyle.com  voor een Gratis (video) kennismaking.  Of kies 1 van onze programma’s. Ik spreek je graag!

Liefs,

Debbie

Vergelijkbare berichten