Gezonde Leefstijl

What's in it for you?

Een gezonde leefstijl is heel persoonlijk en toch zijn de basisprincipes voor iedereen gelijk.
Bij FFL kijken we naar een gezonde leefstijl vanuit een holistische visie. Holistisch betekent niets meer of minder dan ‘allesomvattend’. Iedereen heeft eigenlijk al een holistische leefstijl. Waar het om gaat is of jij bewust bezig bent met het inzetten van jouw leefstijl om zo nog meer uit jezelf te halen. Niet alleen jouw lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ook de voornaamste leefstijlpijlers: Voeding, Beweging, Ontspanning (inclusief stress-reductie en slapen) en Ademhaling. Alles heeft invloed op elkaar. Door optimalisatie en balans te brengen in ál jouw leefstijlpijlers werk je aan optimaal persoonlijk resultaat. Je maakt je eigen leefstijlcirkel rond en behaalt zo jouw persoonlijke doelen, juist ook op de lange termijn. Ze worden het resultaat van jouw stevige basis met alle extra voordelen die daarbij horen.

Een gezonde leefstijl op basis van een holistische visie

Kennis en de kunde!

Het optimaliseren van je leefstijl vereist kennis en kunde waar een holistische coach jou in begeleidt.
Je creëert een nieuwe basis waar jij je goed bij voelt en ontvangt handvatten die je op elk moment in jouw dynamische leven kunt inzetten om meer balans te vinden en je energie beter te verdelen. Je gaat bewuster leven met een volle batterij en weet hoe je jouw batterij weer maximaal oplaadt. Hierdoor ontstaat er ruimte en ga je nog meer genieten van de dingen die je doet.
Bij Feed For Lifestyle kies je voor coaching op maat op 1 van onze locaties of voor één van onze leefstijlprogramma’s. Hoe kunnen we jou het beste begeleiden?

Een holistisch leven, een gezonde leefstijl

100% resultaat uit jouw 100% inzet!

Je bent niet alleen in de dingen waar je tegenaan loopt: Net niet genoeg energie om alles te doen wat je wilt, niet fit genoeg, extra kilo’s die je met je meedraagt, de tijd niet kunnen vinden om te sporten of gezond te eten, niet weten hoe je dingen moet aanpakken, moeite met werk-privé balans, de spanning die je mogelijk vaak voelt, gebrek aan goede nachtrust, hoofdpijn en last van nek, schouders, rug, etcetera, etcetera. We hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken op verschillende momenten in ons leven.

Wat iedereen echter helpt is het hebben van een stevige holistische basis leefstijl. Deze basis zorgt voor een goede gezondheid en een hoog energieniveau. Beide onmisbaar voor een lang en gelukkig leven. Ze vergroten je belastbaarheid en capaciteit, waardoor alles makkelijker gaat. Er ontstaat ruimte. Ruimte voor jou om te doen wat je wilt doen. Je reageert beter en flexibeler op veranderingen en blijft in je eigen kracht. Aandacht voor het één gaat niet direct ten koste van iets anders. Simpelweg, omdat je meer energie en aandacht hebt om te verdelen. Jij neemt de regie over je leefstijl en leeft jouw mooiste leven. Waar wacht je nog op?

The Feed For Lifestyle 4

In principe kun je in een performance lifestyle alles eten wat je wilt.  Mits je hier bewust mee omgaat en je lijf in de basis voorziet van de voedingstoffen die het echt nodig heeft. Dat geeft ruimte voor een minder voedzame, maar wel super lekkere snack of een drankje. Wij geloven in variatie, flexibiliteit en waar nodig kunnen matigen. We zijn absoluut tegen crash-diëten, omdat je daarmee je lijf niet alleen in brandstof, maar ook in bouwstof, vitamines & mineralen en andere ‘power’ stoffen flink tekort doet. Crashen is nooit voor de lange termijn en je resultaat daarom ook niet. Weten wanneer je wat eet, hoeveel en waarom en daar bewuste keuzes in maken, is de sleutel tot succes. Of je nu wilt afvallen, aankomen, op gewicht wilt blijven, minder energiedips wilt ervaren of van je hoofdpijn af wilt komen. Leer om bewust om te gaan met je voeding en ervaar wat dit jou oplevert.

Zoveel mogelijk in beweging zijn met de intensiteit die op dat moment bij jou past is een zeer belangrijk onderdeel van een performance lifestyle. Soms is het goed om als je moe bent wel te gaan trainen. Op een ander moment kies je juist voor ontspanning. Zorg bij bewegen altijd voor een basis fitheid in conditie en kracht. Voordat je je hardloopschoenen weer te voorschijn haalt, zorg je eerst dat je lijf gewend is aan een zekere basis beweging. Onderzoek waar jij een stapje extra kunt zetten. Maak een ommetje, neem vaker de trap, doe je telefoontjes wandelend en haal op kantoor altijd je eigen drinken. Daarnaast is het essentieel om een sterke core of rompstabiliteit te hebben voor een krachtige houding. Dit voorkomt blessures en lichamelijke klachten. Meer bewegen is altijd beter, maar meer sporten niet. Kies altijd voor balans tussen inspanning en ontspanning en blijf je lijf uitdagen door veel te variëren in je beweging en training.

Zowel mentale als fysieke ontspanning zijn essentieel binnen onze leefstijl. Elke dag een poosje helemaal niets doen zorgt voor herstel en nieuwe energie. Heb je fysieke inspanning geleverd dan behaal je betere resultaten als je daarna je lijf voldoende rust en voedingstoffen geeft om te herstellen. Na een periode van geestelijke inspanning even helemaal niets denken, brengt je hoofd tot rust. Een ontspannen geest kenmerkt zich door het vermogen om helder te denken en open te staan voor jezelf en voor je omgeving. Er is ruimte voor intuïtie en creativiteit. Ontspanning zorgt voor het opladen van je batterij om er daarna weer voor 100% tegenaan te kunnen gaan.

Ademhalen op een juiste manier is van grote invloed op onze vitaliteit. Het geeft rust én energie. Het helpt je om makkelijker in slaap te vallen en ook om beter te slapen.
Veel mensen ademen te snel, te diep en te hoog. Het leven gaat sneller en ademen gaat in dit tempo mee. Piekeren alleen al zorgt voor een 5x zo snelle ademhaling. Je lijf wordt onnodig belast en heeft te weinig hersteltijd. Een ontregelde ademhaling kan leiden tot tal van mentale en fysieke klachten. Van vermoeidheid en onrust tot pijn in nek en schouders.
Door te leren om je ademhaling te sturen, beschik je over een bijzonder krachtig instrument dat jou helpt te ontspannen en je hartslag te laten zakken, ook tijdens fysieke en mentale inspanning. Dit vergroot je capaciteit en prestaties.

to top