Performance Lifestyle

Get your performance lifestyle at work

Jouw werknemers, altijd op hun best. Zij hebben het talent om te performen, jij geeft hen de tools om dit talent nog beter te benutten. Door werknemers te supporten in het optimaliseren van hun performance leefstijl, ga je samen met hen voor 100% resultaat.  Je helpt om hun belastbaarheid en capaciteit te vergroten en de dagelijkse energie te verhogen. De productiviteit verbetert en het ziekteverzuim daalt. Dat niet alleen. Je werknemers gaan leven met een volle batterij en er blijft genoeg energie over om ook alle gewenste dingen buiten het werk te doen. Zo laat je als werkgever direct zien dat je geeft om de mensen die voor je werken. Je maakt jouw positie in het leven van je medewerkers waardevoller. Dit resulteert in loyaler talent en daarmee ook in loyalere klanten.

Van een sterke basis

Naar een betere performance

Feed For Lifestyle begeleidt jouw werknemers in het zo rond mogelijk maken van hun eigen leefstijlcirkel, waardoor ze nog meer in hun flow komen. Natuurlijk begrijpen we dat een cirkel wel eens een ovaal wordt als de druk hoog is en de aandacht voor ontspanning en voeding kleiner. Het leven is dynamisch. FFL schept duidelijkheid, een kader, een sterke basis en helpt verbanden te leggen, waardoor mensen sneller, flexibeler en beter in staat zijn om van een ovaal weer een rondje te maken. We hanteren een holistische benadering. Dit betekent dat we naar de werknemer als geheel kijken. We brengen input en output in balans. Zowel fysiek als mentaal. Ons doel is een sterke mind in een fit lijf. We geven inzicht in de samenhang van allerlei processen, waardoor de belastbaarheid en veerkracht, vitaliteit en daarmee capaciteit vergroot. Meer capaciteit betekent een betere performance, overal, dag in dag uit.

ROI & VOI

Harvard Business School

“De Harvard Business School bevestigt zowel de Return on Investment (ROI) als de Value of Investment (VOI) van gezondheid- en welzijnsprogramma’s op de werkvloer: “Kijkende naar ROI dan hebben dit soort programma’s de gezondheid van werknemers verbeterd, bedrijven miljoenen dollars bespaard (verlaging van medische kosten of verzuim) en de productiviteit van werknemers verbeterd. Om het volledige voordeel van deze programma’s te zien, moeten bedrijven ook kijken naar VOI-berekeningen. Hiermee kunnen werkgevers de bredere impact van programma’s en hun impact op kernprioriteiten voor hun organisatie in kaart brengen, waaronder een verbeterd moraal van medewerkers, aantrekking en behoud van talent, verhoogde loyaliteit van werknemers en klanten.”

FFL

Diensten

Wij maken programma’s op maat voor onze klanten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Plan met ons een afspraak en samen onderzoeken we de behoeften van jullie organisatie. Wij delen onze expertise op holistisch leefstijlvlak en hoe je binnen het bedrijf kan bijdragen aan de vitaliteit van de werknemers. Als het klikt maken we een programma op maat voor de organisatie dat past bij jullie doelstellingen. Wij zijn flexibel in ons aanbod, omdat het ontzettend belangrijk is dat wat wij bieden past bij de organisatie en de individuele werknemer. Samen zorgen we ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf en z’n omgeving leert halen door de juiste Lifestyle Feed aan te bieden.

Business Programma

Binnen een business programma starten we meestal met een gezamenlijke kick-off dag. Je kunt denken aan een inspiratiesessie tijdens een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door workshops die elk een leefstijlpijler uit de Feed For Lifestyle 4 centraal stellen. Dit kan op 1 dag of verspreid over een week. We kunnen in teams verder gaan of individueel, helemaal afhankelijk van de wensen en ook de grootte van de organisatie. Iedereen kan bijvoorbeeld individueel ons ‘online’ Performance Lifestyle programma volgen, maar dit hoeft helemaal niet. We kunnen dit ook in groepsverband tijdens trainingen doen en op basis van  1-2-1 coaching. Met een ‘Inloopspreekuur’ hou je de drempel laag voor je medewerkers om voor 1-op-1 support binnen te wandelen bij een holistisch leefstijlcoach. Alles is mogelijk. Rondom alle workshops, trainingen en coaching geven we jou als werkgever de tools om een vitale werkomgeving aan te bieden.

The Feed For Lifestyle 4

In principe kun je in een performance lifestyle eten wat je wilt.  Mits je hier bewust mee omgaat en je lijf in de basis voorziet van de voedingstoffen die het nodig heeft. Dat geeft ruimte voor een minder voedzame, maar wel lekkere snack of een drankje. Wij geloven in variatie, flexibiliteit en waar nodig kunnen matigen. We zijn tegen crash-diëten, omdat je daarmee je lijf niet alleen in brandstof, maar ook in bouwstof, vitamines & mineralen en andere ‘power’ stoffen tekort doet. Crashen is nooit voor de lange termijn en je resultaat daarom ook niet. Weten wanneer je wat eet, hoeveel en waarom en daar bewuste keuzes in maken, is de sleutel tot succes. Of je nu wilt afvallen, aankomen, op gewicht wilt blijven, minder energiedips wilt ervaren of van je hoofdpijn af wilt komen. Leer om bewust om te gaan met je voeding en ervaar wat dit jou oplevert.

Zoveel mogelijk in beweging zijn met de intensiteit die op dat moment bij jou past is een belangrijk onderdeel van een performance lifestyle. Soms is het goed om als je moe bent wel te gaan trainen. Op een ander moment kies je juist voor ontspanning. Zorg bij bewegen altijd voor een basis fitheid in conditie en kracht. Voordat je je hardloopschoenen te voorschijn haalt, zorg je eerst dat je lijf gewend is aan een zekere basis beweging. Onderzoek waar jij een stapje extra kunt zetten. Maak een ommetje, neem vaker de trap en doe je telefoontjes wandelend. Daarnaast is het essentieel om een sterke core of rompstabiliteit te hebben voor een krachtige houding. Dit voorkomt blessures en lichamelijke klachten. Meer bewegen is altijd beter, maar meer sporten niet. Kies altijd voor balans tussen inspanning en ontspanning en blijf je lijf uitdagen door te variëren in je beweging en training.

Zowel mentale als fysieke ontspanning zijn essentieel binnen onze leefstijl. Elke dag een poosje helemaal niets doen zorgt voor herstel en nieuwe energie. Heb je fysieke inspanning geleverd dan behaal je betere resultaten als je daarna je lijf voldoende rust en voedingstoffen geeft om te herstellen. Na een periode van geestelijke inspanning even helemaal niets denken, brengt je hoofd tot rust. Een ontspannen geest kenmerkt zich door het vermogen om helder te denken en open te staan voor jezelf en voor je omgeving. Er is ruimte voor intuïtie en creativiteit. Ontspanning zorgt voor het opladen van je batterij om er daarna weer voor 100% tegenaan te kunnen gaan.

Ademhalen op een juiste manier is van grote invloed op onze vitaliteit. Het geeft rust én energie. Het helpt je om makkelijker in slaap te vallen en ook om beter te slapen.
Veel mensen ademen te snel, te diep en te hoog. Het leven gaat sneller en ademen gaat in dit tempo mee. Piekeren alleen al zorgt voor een 5x zo snelle ademhaling. Je lijf wordt onnodig belast en heeft te weinig hersteltijd. Een ontregelde ademhaling kan leiden tot tal van mentale en fysieke klachten. Van vermoeidheid en onrust tot pijn in nek en schouders.
Door te leren om je ademhaling te sturen, beschik je over een bijzonder krachtig instrument dat jou helpt te ontspannen en je hartslag te laten zakken, ook tijdens fysieke en mentale inspanning. Dit vergroot je capaciteit en prestaties.

Workshops, Coaching en Trainingen

Laat je medewerkers kennismaken met alle facetten van een performance leefstijl en vraag ons om een workshop te komen geven. Ter inspiratie, motivatie, verhoging van de team spirit en om samen in actie te komen. Wij geven workshops over voeding, beweging, ontspanning en ademhalen. En boven alles benadrukken we in elke workshop het bewust omgaan met de samenhang van deze 4 leefstijlpijlers om alles uit een ieders 100% inzet te halen.Wil je meer weten over wat Feed For Lifestyle voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Kennis maken?

Maak een afspraak

to top